Prajitura Rumba

1 May

Aceasta este o prajitura pe care mama mea ne-o pregatea, mie si sorei mele, cand eram copii, foarte des, intrucat ne placea foarte mult. Mi-am DSC_1903adus aminte de ea, intr-o seara, cand depanam amintiri si am zis ca trebuie sa o fac si eu. Cand am gustat-o dupa atata timp, am simtit parca… gustul copilariei. :)

Timp de preparare: 25′

Timp de coacere:20-25′

Complexitate: mica

Cantitate: 1 tava de aragaz

Ingrediente:

2 foi napolitanaDSC_1900_1

Blat:

8 albusuri

1 cana zahar

1 cana nuci taiate mai marunt si prajte

1 cana rahat taiat cubulete

1 cana faina

Crema:

8 galbenusuri

200 g unt

1 cana zahar

2 fiole esenta vanilie Dr.Oetket

10 linguri lapte

1 lingura amidon

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Apoi se adauga rahatul, nuca si faina. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Se coace 20-25 minute.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, laptele, amidonul pe foc pana se leaga crema si se ingroasa.

Se pune 1 foaie de napolitana jos, apoi jumatate din crema inca fierbinte, blatul , iarasi crema (cealalata jumatate) si a doua foaie de napolitana.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 316 other followers

%d bloggers like this: