Tort Spirala cu Ananas, Cocos si Mascarpone

5 Aug

Acest tort, la care am muncit o jumatate de zi, a fost pregatit pentru cel mai iubit Leu! La multi ani, T! Dureaza mult pregatirea sa, insa merita efortul, fiecare inghititura!! (Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Laurei Sva, pe care o admir foarte mult!)

Timp de pregatire: foarte mult (nici nu mai stiu cate ore am petrecut in bucatarie)

Complexitate: medie

Cantitate: 12 portii

Ingrediente:

Blat:

6 oua

180 g zahar

3  pliculete zahar vanilat

100 g faina

100 g amidon

4 linguri cacao

2 lingurite praf de copt

Crema:

500 g Mascarpone

200 g smantana

200 g smantana pentru frisca

1 conserva ananas

2 pliculete gelatina transparenta

sucul de la o lamaie

250 g zahar

Sirop:

sucul de la conserva de ananas

esenta vanilie

Decor:

200 g frisca lichida (eu am facut mai multa crema si l-am “imbracat” in crema – nu imi place frisca)

2 felii ananas proaspat

3 linguri fulgi de cocos

bomboane Raffaello (praline cu cocos)

Mod de preparare:

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ingredientele uscate, amestecate in prealabil. Se coace 15 minute, pe hartie de copt, la 200 grade. Se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza cu prosopul (ca la rulada).

Crema: Se amesteca smantana Mascarpone, smantana , sucul de la lamaie si zaharul. Gelatina se dizolva conform instructiunilor de pe ambalaj si se adauga la compozitia de smantana. Ananasul scurs bine, se toaca marunt si se amesteca cu 200 ml frisca batuta. Se amesteca cu crema de Mascarpone.

Blatul se deruleaza de pe prosop si se insiropeaza cu sucul de la ananas si esenta de vanilie. Se intinde crema pe blat. Se taie blatul in 4 fasii egale. Pe platoul se servire, se ruleaza vertical fasiile de blat, una in continuarea alteia (ca o cochilie de melc), cu crema pe interior. Se da la rece 1 ora.

Se imbraca tortul in crema sau frisca (200 ml) cu un cutit.

Fulgii de cocos se rumenesc putin intr-o tigaie fara grasime. Se presara pe platou, in jurul tortului si in mijlocul acestuia. Se decoreaza cu praline de cocos si bucati de anans proaspat.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 314 other followers

%d bloggers like this: