Supa crema de fasole verde cu crutoane

19 Apr

Timp de preparare: 25′ 
Timp de fierbere: 65 – 75′
Complexitate: medie

Ingrediente:

Supa:
250 g telina
250 g fasole verde
2 morcovi
1 ceapa
60 g unt topit
1/2 cana de lapte
sare
piper
condimente dupa gust
patrunjel

Crutoane:
(pentru o tava de crutoane – 4 persoane)
8 felii paine
80-90 g unt topit
usturoi (optional)
sare

Mod de preparare:
Supa
Se curata legumele si se taie Julien. Telina, morcovul, ceapa se inabusa in ulei. Se adauga 2 litri de apa, fasolea verde rupta in bucatele si se lasa la fiert, cam 60-70 minute, la foc potrivit. Se strecoara, se paseaza in blender si se trec prin sita. Se adauga zeama (in care au fiert legumele), laptele, sarea, piperul si condimentele. Se lasa la fiert inca 5 minute. Optonal, se adauga in timp se fierbe cu laptele, 1 lingura de sos bechamel, pentru consistenta. Patrunjelul se pune proaspat, in farfurie, doar atunci cand se serveste supa.

Crutoanele
Se ung feliile de paine cu un catel de usturoi pe ambele parti. Se aseaza in tava aragazului si se toarna( sau se ung) untul topit peste acestea. Se taie feliile de paine cuburi. Se potrivesc de sare si se baga la cuptor 10 – 15 minute, din cand in cand, intorcandu-se de pe o parte pe cealalta cu o paleta. NB! Usturoiul este optional. Crutoanele se pot consuma cu majoritatea supelor crema.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: