GOGOSI

19 Apr

Timp de prep: 25′

Timp de dosp: 45-55′

Timp de prajire: 20′

Complexitate: medie

Ingrediente:
1 kg faina
200 g zahar
30 g drojdie
3 oua
400 ml lapte
2 pliculete zahar vanilat
3 linguri untura
1 fiola esenta rom
1/2 lingurita sare
coaja de lamaie tinuta in zahar
zahar pudra + zahar vanilat
Mod de preparare:
Se pune faina intr-un vas mare si in mijlocul ei se face o adancitura, unde se pune sarea. Drojdia se dizolva in 1/4 pahar lapte la temperatura camerei si 1 lingurita zahar. Se pun in adancitura untura, ouale si drojdia dizolvata. Intre timp se dizolva zaharul in lapte pe foc mestecandu-se continuu. Se lasa laptele sa se mai raceasca. Cu laptele caldut se framanta coca, punandu-se laptele treptat. Se face o bila de coca, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Apoi se intinde pe un blat de lucru si se taie cu forma. Se coc in untura multa. Se scot cu paleta pe o farfurie tapetata cu sevetel, ca sa se scurga , iar apoi se dau prin zaharul pudra amestecat cu cel vanilat. Se servesc calde, dar sunt foarte bune si reci.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: