Panna Cotta

19 Apr

Timp de preparare: 30 minute

Timp de racire: 3-4 ore (sau chiar pana a doua zi)
Complexitate: medie

Ingrediente:
1/2 kg smantana dulce
1/2 kg lapte
200 g zahar pudra
30 g gelatina in folii
3 pliculete gelatina rosie
2 paharele de lichior aromat sau rom
fructe proaspete sau congelate aromate /sos de fructe aromate / caramel
Mod de preparare:
Laptele se pune intr-o craticioara si se incalzeste fara a se fierbe. Gelatina se pune in apa rece pana se umfla. Se scurge si se topeste in laptele caldut. (Daca laptele e prea rece si gelatina nu se dizolva, se mai pune putin pe aragaz, la foc mic, pana se topeste.)
Separat, se pune smantana cu zaharul farin, la foc mic si se amesteca pana se topeste zaharul. (si aici, ATENTIE! pentru ca NU trebuie sa fiarba). Cand se topeste zaharul, se adauga lichiorul. Optional, se pot adauga si fructe.
Continutul din cele doua craticioare se amesteca si se toarna intr-un vas de yenna . Se acopera si se da la rece cel putin 3-4 ore.
Dupa ce se incheaga bine, se decoreaza cu fructe si sos de fructe sau cu caramel.
Se pastreaza la frigider si se poate servi simpla sau alaturi de inghetata.
Panna Cotta este o reteta italiana. Noua ne place mai ales primavara si vara, deoarece este racoroasa si nu este deloc gretoasa. Acum, ca vor incepe sa se coaca fructele (mai ales capsunele), este un motiv in plus sa o fac. Unde mai pui ca nu are nevoie de coacere si nu trebuie sa suportam calduri prea mari, langa cuptor sau aragaz.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: