Papanasi

19 Apr

Timp de preparare: 15 minute

Timp de prajire: 7-8 minute
Complexitate: mica

Ingrediente:
(pentru 8-9 bucati)
Aluat
500 g urda
2 oua
250 g faina
100 g zahar
3 pliculete zahar vanilat
1 varf cutit sare
coaja de lamaie tinuta in zahar vanilat
Topping:
smantana
dulceata aromata (fructe de padure, zmeura, capsune, afine)
Mod de preparare:
Se amesteca urda cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva aproape de tot zaharul. Se adauga coaja de lamaie. Ouale se pun unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou. Se amesteca sarea cu faina si se adauga treptat in compozitie. Se framanta apoi bine, avand in permanenta faina pe maini. Se acopera si se lasa la rece cel putin 1 ora. Se imparte aluatul in doua parti ( 5/6 si 1/6). Bucata mai mare de aluat de modeleaza in forma de gogosi cu gaura in mijloc. Partea mai mica de aluat (1/4) se modeleaza in tot atatea bilute, cate gogosi au iesit. Se prajesc in tigaie, la foc mic, in ulei incins si mult. Se aseaza pe un servetel, ca sa se scurga de ulei. In mijloc se pune dulceata, deasupra se pune smantana, iar peste se aseaza biluta. Se servesc calde. Aluatul poate fi pastrat la frigider mai multe zile.
Noi pregatim frecventa aceasta reteta. Este usor de facut, iar papanasii sunt absolut deliciosi!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: