Classic Spritz Cookies

22 Apr

De curand, am primit un kit de decorat torturi si prajituri + presa de fursecuri, de la sora mea.  Intrucat noua ne plac fursecurile cu unt foarte mult, am zis ca ar fi o ocazie potrivita sa mai fac inca o data reteta asta.

Timp de preparare: 15′

Timp de coacere: 15′

Complexitate: medie

Cantitate: cam 60 bucati

Ingrediente:

3 1/2 cani faina

1 lingurita praf de copt

1 1/2 unt moale, la temperatura camerei (375 g)

1 cana zahar

1 ou

1 esenta vanilie Finesse de la Dr.Oetker

2 lingurite esenta migdale

2 linguri lapte (daca aluatul este prea ferm)

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu praful de copt. Separat, se bate untul cu zaharul foarte bine in robot. Se adauga oul, vanilia, esenta de migdale si se omogenizeaza. Se adauga treptat faina. In mod normal, nu este nevoie sa stea la rece. Se spriteaza cu presa de fursecuri 20 de bucati, in fiecare tava (tapetata cu hartie de copt neunsa).

NB! Daca aluatul este prea moale, se da la rece pentru 15′ (nu trebuie sa nici prea tare, pentru ca nu vor mai fi la fel de fragede si nu se lipeste de hartia de copt). Daca aluatul este prea tare, se incorporeaza 1-2 linguri de lapte (insa nu trebuie sa fie nici prea moale, pentru ca formele nu se vor mentine la cuptor). Daca devine prea moale sau untul iese din aluat in timpul spritarii,  se baga la frigider pentru 5 minute.

Se coc 12-15′ (pana marginile devin aurii), la 375 grade, pe gratarul de la mijloc. Se lasa sa se raceasca 5-7′,  pe hartia de copt din tava, pusa pe un gratar. Se tin inchise ermetic, in recipiente pentru fursecuri, altfel, isi pierd aroma puternica de unt si fragezimea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: