Prajitura cu mac si cocos

1 May

Ingrediente:

Blat:

75 g mac

125 g cocos ras (sau cumparat gata ras din comert)

8 albusuri

3 linguri faina

300 g zahar

Crema:

750 ml lapte

10 linguri zahar

8 galbenusuri

3-4 linguri amidon

3/4 pachet unt

Glazura:

2 ciocolate cu lapte Milka (sau alt sortiment)

unt cat o nuca

100 g zahar

+ 23-25 biscuiti intregi Petit Beurre

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul putin cate putin (ca la bezea). Se adauga macul, nuca de cocos si faina. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.

Laptele, zaharul, galbenusurile si faina amestecate, se fierb la foc mic. Se adauga untul cand sunt fierte si se amesteca. Se pune crema peste blat cand este fierbinte, iar peste crema se aseaza in linie biscuitii. Deasupra, se pune glazura de ciocolata, facuta din ciocolata, unt si zahar, topindu-se ciocolata cu zaharul si apoi adaugandu-se untul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: