Budinca de ciuperci

7 May

Timp de preparare: 15′

Timp de prajire: 10′

Timp de coacere: 30-40′

Complexitate: mica

Cantitate: o forma de chec

Ingrediente:

500 g ciuperci

60 g unt

1 lingurita ceapa rosie razuita (eu am folosit si ceapa verde)

200 ml lapte

1 lingura faina

100 ml smantana

2 galbenusuri

100 g pastrama afumata

100 g cascaval ras marunt

sare

piper

zeama de lamaie

patrunjel verde

Mod de preparare:

Ciupercicile curatate de coaja si feliate se calesc in unt, cu ceapa, sarea, piperul si patrunjelul.

Se pregateste din untul ramas dupa calire, faina si laptele, un sos bechamel. Se ia de pe foc si se adauga smantana, galbenusurile si pastrama, taiata fideluta. Se sareaza si se da gust cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Se amesteca cu ciupercile si se pune compozitia in forma de chec. Se presara cascavalul ras deasupra. Se da la cuptor intr-o tava unsa cu ulei, pentru 30-40 minute.

Are un miros apetisant si o crusta delicioasa cand este scoasa din cuptor. Se scoate din tava cand se raceste complet. De abia atunci cand este rece se poate taia felii. Altfel, nu-si pastreaza forma.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: