Macrou cu legume la cuptor

12 May

Desi nu sunt o mare consumatoare de peste (cam singura din familia mea, familie de dunareni), acest preparat imi place foarte mult !

Timp de pregatire: 30′

Timp de coacere: 35′

Complexitate: mica

Cantitate: cam 6 portii

Ingrediente:

1,5 kg macrou

150 g morcovi

150 radacina telina

150 mazare

250 g cartofi

100 g ceapa

250 ml ulei

150 ml vin alb

100 ml bullion

Sare

Piper boabe

Cimbru macinat

Ienibahar macinat

Patrunjel verde

Suc de lamaie

Mod de preparare :

Pestele se curata, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se sareaza si se pune la scurs1/2 ora pe o farfurie.

Morcovii, telina si cartofii se curata, se spala, se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie inele. Impreuna cu mazarea, ceapa se caleste in ulei. Apoi se aseaza intr-o tava mai adanca.

Se aseaza pestele peste legume. Se desface bulionul in vin si se toarna peste peste. Se adauga cimbrul, piper din abundenta si ienibahar peste peste si se da la cuptor circa 35 minute (se probeaza dupa 25 minute).

Se serveste cald, pe un platou cu salata verde, decorat cu patrunjel si stropit cu suc de lamaie. (Eu am uitat sa fotografiez platoul. :(  )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: