Friptura miel / oaie la cuptor

14 May

Ingrediente:

1 kg carne oaie

1 morcov

1 radacina telina

tarhon

sare

piper

2 fire usturoi verde

3-4 catei de usturoi dati pe jumatate

Mod de preparare:

Carnea de oaie, daca este mai batrana, se poate marina 2-3 zile cu mirodenii, ca sa devina mai frageda si sa se diminueze mirosul specific.  Eu am avut carne de miel frageda, asa ca am sarit peste acest pas.🙂 Zarzavatul taiat felii rotunde, se aseaza intr-o tava, impreuna cu 4-5 linguri apa si 1 lingurita rasa de sare. Peste zarzavat se aseaza carnea de miel proaspata, impanata cu jumatati de catei de usturoi si decorata cu frunze de usturoi verde si tarhon, apoi se unge bine cu untdelemn. Tava se baga la cuptorul bine incins in prealabil; dupa 30 minute, focul se reduce la minim. Carnea se lasa 2-3 ore la cuptor, pana se inmoaie bine, adaugand cate putina apa in sos, cand aceasta scade. Se intoarce din cand in cand, ca sa se rumeneasca uniform, stropindu-se cu sosul din tava.

Se serveste cu salata de cartofi sau salata de primavara (salata verde, ceapa verde, ridichii de luna, marar, castraveti). Este foarte foarte gustoasa! (probabil intre preferatele mele in ceea ce priveste friptura)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: