Clatite banatene

21 May

Trebuie incercate neaparat! Sunt delicioase!

Ingrediente:

8 clatite ( ca in reteta “Clatite“)

250 g branza vaci

5 oua

2 pliculete zahar vanilat

esenta rom

250 g smantana dulce

250 g zahar

cateva bucatele mici de unt

unt pentru uns vasul

stafide

Mod de preparare:

Branza se mixeaza cu 1 ou intreg, 50 g zahar, esenta de rom si 1 plic zahar vanilat. Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 g zahar si smantana. Se umplu clatitele cu amestecul de branza (fiind rulate sau impaturite in sferturi) sau se pot aseza in vasul termoizolant uns cu unt, ca niste foi, alternand straturile de crema de branza si clatite. Deasupra se aseaza cateva bucatele de unt. Albusurile se bat spuma pana cand devin lucioase, se adauga restul de zahar si se mai bat pana cand se dizolva zaharul. Se toarna peste clatite crema de galbenusuri, apoi peste smantana si se acopera cu bezeaua. Se dau la cuptor, la foc mic, pana cand se rumeneste bezeaua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: