Suc de soc acidulat

5 Jun

Este excelent!

Ingrediente:

8-9 l apa

1 kg zahar

1 lamaie

4-5 flori de soc verzi sau uscate

1 paharel mic de otet

5-6 boabe de orez pentru fiecare sticla de 2  -2,5 l

Mod de preparare:

Intr-un borcan de 10 l se pune apa calduta, zaharul, lamaia taiata bucati, socul si un paharel de otet. Se lasa borcanul acoperit pentru 3-4 zile, mestecandu-se in ziua a doua, a treia si a patra. Se strecoara, se pune in sticle si se pun 5-6 boabe de orez in fiecare sticla. Se astupa. Dupa o zi, deja este acidulat, aromat si gata de baut. Se consuma in 3-4 zile. Se serveste ca atare, insa cu o feliuta de lamaie proaspata, usor stoarsa in pahar, este si mai racoritor!

Nota! Florile de soc se pot pastra uscate si se poate prepara acest suc si in timpul iernii!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: