Piept de porc la tava cu legume

26 Jun

Este o reteta foarte simpla, dar gustoasa. Merita incercata – carnea este aromata si frageda, iar legumele rumenite si dulci.

Tip de preparare: ~2h

Complexitate: mica

Cantitate: 4 portii

Ingrediente:

1 bucata nu prea grasa de piept porc

500 g ciuperci pleurotus

1 ceapa

1 morcov

1 ardei gras

1 dovlecel

1 capatana de usturoi

2 rosii

patrunjel

2 linguri ulei masline

boia

chilli

piper

cimbru

sare

tarhon

cateva linguri vin alb

Mod de preparare:

Se cresteaza carnea pe partea cu soriciul, dar nu pana jos, ci ca niste buzunare, unde se pune un amestec facut din rosii curatate de coaja si tocate, usturoi tocat, ulei de masline, sare, piper, cimbru, tarhon, chilli, boia. Se aseaza carnea impanata, cu crestaturile in jos, intr-o tava inalta.

Asezati langa carne, morcovul taiat baghete(sau felii) si felii de ceapa. Turnati apa pana la jumatatea bucatii de carne, apoi dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 30 minute. Se scoate tava, se intoarce friptura, se adauga feli de rosii si ardei gras taiat pe lungime, patrunjel tocat si se da la cuptor inca 20 minute.

Dupa 20 minute, se intoarce friptura din nou, se adauga ciupercile intregi, dovlecelul taiat pe lungime. Se stropeste cu putin vin alb si se da la cuptor inca 25-30 minute.

Apoi, se intoarce carnea pentru ultima data, se adauga cateva felii de usturoi deasupra si se introduce la cuptor pentru ultimele 15-20 minute.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: