Frigarui de cartofi cu rozmarin

3 Jul

Nu imi place aroma de rozmarin crud, insa gatit, in combinatie cu untul, este imbietor!

Timp de pregatire: 15′

Timp de coacere: 60′

Complexitate: mica

Cantitate: 4 portii

Ingrediente:

4 cartofi mari (circa 600 g)

30 g unt

4 crengute lungi de rozmarin proaspat

sare

piper

Mod de preparare:

Se spala bine cartofii, se usuca si se invelesc in folie de aluminiu. Se coc 45′, la foc mediu. Se scot si se lasa sa se racoreasca (ca sa nu se farame la taiere).

Se curata frunzulitele de pe crengutele de rozmarin, lasand doar smocul din varf. Se toaca marunt frunzulitele si se calesc in unt.

Se curata cartofii de coaja, de taie rondele groase si se formeaza cu ei frigarui, infigandu-se in crengutele de rozmarin.

Se aseaza frigaruile intr-o tava si se condimenteaza cu sare si piper. Se stropesc cu untul aromat cu rozmarin.

Se dau frigaruile la cuptor pentru 10-15 minute, la foc mediu. Se servesc imediat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: