Inghetata de vanilie cu sirop de zmeura in cupe de cantalup

15 Jul

Usor si rapid de preparat, acest desert racoros merge perfect pentru o seara calda de vara!

Timp de preparare: 30′

Complexitate: mica

Ingrediente:

400 ml lapte condensat

400 ml smantana dulce

sirop zmeura

esenta vanilie

pepeni cantalupi micuti, taiati pe jumatate

un tub de frisca

Mod de preparare:

Inghetata se prepara mixand laptele condensat, smantana dulce, esenta de vanilie. Se pune in forme alternand cu sirop de zmeura (ca la chec) si se da la congelator pentru cel putin 4-6 ore.

Cand inghetata este gata, se taie pepenii pe jumatate (cu cutitul sau cu taietorul special – eu  nu am avut timp si i-am taiat fara model). Cu o lingurita rotunda (cea de dulceata), se scobesc cupe de pepene. Se aseaza cupe de inghetata si pepene alternativ in jumatatile de pepene si apoi se decoreaza cu frisca si menta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: