Praline cu cocos (Raffaello)

26 Jul

Nu au gust asemanator cu celebrele praline, nici nu aduc cu acestea, ci pur si simplu sunt identice la gust! Foarte foarte bune!Bomboane Raffaello

Timp de pregatire: 20′

Complexitate: redusa

Cantitate: 20 bucati

Ingrediente:

130 g lapte praf (o punga Malita)

50 g zahar pudra

25 g nuca de cocosBomboane Raffaello + 25 g nuca cocos pentru final

50 g unt la temperatura camerei

1/2 lingura smantana

20 bucati alune de padure / arahide / migdale / fistic

foaie de napoltana maruntita

Mod de preparare:

Se amesteca laptele praf cu zaharul, apoi cu 25 g nuca de cocos si la final cu untul. Dupa ce se amesteca ingredientele se adauga smantana si se omogenizeaza.Se modeleaza in forma rotunda (bilute) , punandu-se migdala/ fisticul la mijloc si se “tavalesc” prin nuca de cocos amestecta cu napolitana maruntita (este optionala napolitana; arata mai bine fara; napolitana se inmoaie destul de repede, astfel incat trebuie consumate rapid; daca nu se foloseste napolitana, pot fi consumate si dupa cateva zile – asta daca rezista atat!).

Tip! Nu este nici o problema daca intreaga compozitie pare moale, inainte de a fi modelata – dupa ce vor sta o jumatate de ora la frigider, se vor intari exact atat cat este nevoie. Sau se poate pune mai putin lapte praf in compozitie de la inceput si nu mai este nevoie sa stea la frigider – eu am incercat ambele variante si este ok.

Multumesc Laura Sava pentru aceste bomboane grozave!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: