Penne alla Siciliana al Forno (Penne Siciliene la Cuptor)

27 Jul

Intotdeauna mi-a placut mancarea italiana, pentru modul cum este preparata, dar si pentru ingredientele pe care le combina. Aceasta reteta nu este chiar cea originala, ci modificata dupa gusturile mele. Ceea ce a iesit este cu adevarat bun si foarte important, ca de fiecare data cand ne apucam sa gatim, se face in jumatate de ora, fara vreun chin prea mare!

Timp de preparare: 40′

Complexitate: mica

Cantitate: 4 portii foarte mari sau 5 potrivite

Ingrediente:

1 punga de penne (se pot folosi creste – asemanatoare cu pennele)

1 piept de pui mare

200 g smantana

250 g sos de rosii facut proaspat in casa (ca cel pentru pizza) sau din comert

3-4 rosii cherry

6-7 ciuperci champignon mari

200 g mozzarella (eu nu am avut – merge foarte bine si cu cascaval moale)

sare

piper

busuioc proaspat tocat marunt

Mod de preparare:

Se fierb pastele al dente, in apa sarata cu o lingura de ulei de masline astfel: se lasa apa cu sare si ulei sa ajunga in punctul de fierbere, apoi se pun pastele in apa clocotita si se lasa sa fiarba conform timpului indicat pe punga de paste – in cazul meu 5 minute. Se scurg. Atentie! Nu se baga sub jet de apa rece!

Intre timp se prepara sosul. Intr-o tigaie din teflon, se incing 2 linguri de ulei de masline, in care se pune pieptul de pui tocat cuburi cat o nuca, impreuna cu rosiile cherry curatate de coaja si tocate marunt (in mod normal se scot semintele, eu le-am lasat cu totul). Se calesc pana ce se rumeneste carnea, apoi se adauga ciupercile feliate, se condimenteaza cu sare si piper si se calesc pana ce ciupercile isi mai micsoreaza putin volumul si se mai duce sucul loc din tigaie. Se adauga sucul de rosii si busuiocul, se amesteca bine si se lasa 2 minute pe foc. Se ia de pe foc si se amesteca cu smantana, pana ce devine un sos omogen.

Intr-un vas de yenna sau intr-o tava unsa bine cu ulei, se pun pennele si sosul si se amesteca, ca sa intre sosul in penne. Se acopera cu cascaval ras pe razatoarea mare si se dau la cuptor la foc potrivit, pentru 15-20 minute. Se servesc calde, cu un pahar de vin alb demisec. Pofta buna!

2 Responses to “Penne alla Siciliana al Forno (Penne Siciliene la Cuptor)”

  1. Andrei November 18, 2011 at 1:28 +00:00 #

    a gresit vinul dar in rest e perfect….(sec mereu rosu sau alb, italienii si francezii nu stiu ce e ala demisec )

    • kinderkare November 19, 2011 at 1:28 +00:00 #

      Multumesc!🙂 Din pacate, eu nu pot bea vin sec – prea astringent totusi pentru gusturile mele!😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: