Sote de mazare cu piept de pui

28 Jul

Mie oricum imi place mazarea, dar sotata in unt si aromatizata cu morcov rumenit, este excelenta! Este o reteta de vara, usoara, rapida, tocmai buna de pus in practica, atunci cand vii de la serviciu obosit!😉

Timp de preparare: 40′

Complexitate: mica

Cantitate: 3-4 portii

Ingrediente:

1 kg mazare proaspata sau decongelata fiarta timp de 10 minute

4 morcovi potriviti fara coaja si taiati rondele

2 bucati piept de pui potrivite dezosate si taiate cuburi cat o nuca

100 g unt

2 linguri ulei de masline

5 catei usturoi feliati subtire

cateva crengute de marar tocat foarte marunt

sare

piper

Mod de preparare:

Se calesc la foc mic cuburile de piept de pui, morcovul si usturoiul in jumatate de unt si 1 lingura de ulei, pentru vreo 10 minute (pana cand puiul isi schimba culoarea si morcovul se inmoaie). Se adauga mazarea semi-fiarta 10 minute in apa sarata si scursa bine,  restul de unt si mararul. Lasam la foc mic, mestecand des, pana ce lichidul scade si mazarea este moale, iar morcovul usor rumenit. Se serveste cald, cu un pahar de vin alb.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: