Shawarma

3 Aug

Este foarte buna!!! Si stiind ca este facuta in casa, parca  iti mai alina gandul ca are multe calorii !🙂

Timp de pregatire: 45′

Complexitate: mica

Cantitate: 6 bucati

Ingrediente:

Pita libaneza:

3 1/2 cani faina

un praf de sare

2 linguri drojdie (uscata)

putina untura

1/2 cana apa foarte calda

1 lingurita zahar

250 ml apa calduta

ulei floarea soarelui (daca vreti sa fie mai pufoase – eu nu am vrut)

Umplutura:

3 bucati piept pui taiate fasii

10-12 rosii cherry taiate rondele

o jumatate varza taiata fin

boabele de la un porumb fiert (sau din conserva)

7 cartofi mari curatati, spalati, taiati si prajiti in baie de ulei

Tzatziki:

1 pahar iaurt

1 pahar smantana

1 capatana usturoi 9sau mai mult daca va place mai condimentat)

1 castravete mare taiat cubulete foarte mici

sare

Mod de preparare:

Se cumpara lipiile din comert sau se pregatesc. Se amesteca drojdia cu zaharul si apa foarte calda si se lasa sa creasca. Se amesteca faina si sarea si se face o gaura in mijloc, unde se toarna drojdia. Se amesteca si se adauga putin cate putin apa, in timp ce se framanta. Se framanta 10-15 minute, pana devine pufoasa si elastica. Se lasa la dospit, intr-un loc caldut, acoperit cu un servet, pana isi dubleaza volumul. Se imparte in mai mult parti egale (cam de marimea unei caise mai mari). Se lasa la dospit pe un tocator de lemn, inca vreo 10 minute.  Se lasa putin spatiu intre ele, ca sa nu se lipeasca cand mai cresc.  Se intind cu sucitorul pana se subtiaza (5-6 mm grosime) si devin rotunde. Se mai lasa cateva minute la dospit. Se coc pe nivelul cel mai de jos, pe o singura parte, cam 4 minute (pana se umfla). Se scot din cuptor, se acopera si se lasa sa se raceasca – se vor dezumfla.

Intre timp, se prajesc cartofii,  se taie varza fin, se pregatesc boabele de porumb si rondele de rosii. Se rumenesc bucatelele de pui, condimentate cu busuioc, cimbru, oregano, sare si piper si date prin ulei. Apoi se taie si mai marunt.

Pentru tzatziki, se amesteca iaurtul si smantana, se curata usturoiul si se piseaza. Se amesteca toate ingredientele pentru tzatziki si se da la rece.

Se asambleaza shawarma, ungand painea libaneza cu tzatziki, apoi punandu-se umplutura si inca un strat de tzatziki. Se impacheteaza si se inveleste in servetel si eventual folie de aluminiu. (Se poate servi si pe farfurie – dar parca, efectul nu mai este acelasi).

2 Responses to “Shawarma”

  1. alinutzika August 9, 2011 at 1:28 +00:00 #

    tare, tare buna…..Si orice e facut in casa si de manuta ta parca e mai bun, nu?

    • kinderkare August 9, 2011 at 1:28 +00:00 #

      Asa e… Intotdeauna suntem mandre de ce poate face propria mana!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: