Rulouri de porc cu ciuperci si cascaval

6 Oct

Numai bune pentru o cina in 4!

Timp de preparare: 1h15′

Complexitate: medie

Cantitate: 4 rulouri

Ingrediente:

Carne:

500 g file porc

1/2 pahar vin alb

6 linguri ulei masline

4 crengute rozmarin

2-3 frunze busuioc tocate

sare

piper

4 felii mozzarella

Umplutura:

150 g hribi

8 bastonase de mozzarella

4 lingurite mustar Dijon

4 linguri ulei

2 catei usturoi

cateva frunze de busuioc

2 crengute cimbru

Mod de preparare:

Se cresteaza fiecare bucata de carne pe lungime (2-3 taieturi), apoi se bate cu ciocanul de snitele, pana se obtin foi subtiri, uniforme. Se ung cu ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Se ung foile de carne cu mustar Dijon, apoi se aseaza ciupercile taiate felii si sotate 5 minute la foc mare cu usturoiul. Se aseaza si bastonasele de cascaval. Se presara busuiocul si cimbrul tocat marunt. Se ruleaza precum sarmalele si se leaga cu ata. Se condimenteaza cu sare si piper din nou si se stropesc cu ulei. Se aseaza ierburile aromatice deasupra si se dau la cuptor, la 220 grade, pentru 20 minute, in 3-4 linguri de ulei si 1/2 cana de apa. Apoi se adauga vinul peste rulouri. Se lasa la cuptor pana se rumenesc frumos si cu 2 minute inainte de a fi scoase din cuptor se aseaza cate o felie de cascaval deasupra pentru a se gratina. Se scoate ata inainte de a fi servite.

Se servesc cu legume sote sau natur. Noi le-am servit cu un mix de legume natur, frecate cu unt si sare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: