Splina cu rozmarin pe gratar si ardei copti

11 Oct

Nimeni nu cred ar putea refuza vreodata gratarul, cu atat mai mult cu cat este asortat cu legume coapte, in cazul de fata ardei copti usturoiati!

Timp de preparare: 45′

Complexitate: mica

Cantitate: 2 portii

Ingrediente:

2 bucati splina

3-4 crengute rozmarin

sare

piper

o lingurita unt

4 ardei grasi / capia

usturoi (dupa gust)

sare

otet (dupa gust)

1 lingurita ulei masline

putin ulei pentru uns gratarul

Mod de preparare:

Splina se spala si se transeza pe lungime, astfel incat sa obtinem din 2 spline, 4 bucati mai subtiri. Se cresteaza transversal,  se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, se acopera si se lasa la frigider 2 ore. Se amesteca untul cu splina, se unge gratarul cu ulei si se prajesc pe ambele parti.

Intre timp, se pregateste ardeiul copt, dupa metoda traditionala, stiuta de toata lumea. Se coc ardeii pe gratar, pe toate partile, pana se inmoaie pulpa ardeiului, apoi se lasa 10 minute sa se raceasca si se curata de coaja. Se amesteca cu usturoiul pisat, se condimenteaza dupa gust cu sare, ulei, otet si putina apa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: