Prajitura 5 O’clock

21 Oct

Evident, denumirea este data de mine – este o prajitura economica si usor de facut, dar constistenta, ce poate fi servita ca gustare!

Timp de preparare: 1 h

Cantitate: 6-8 portii

Complexitate: mica

Ingrediente:

Blat:

120 g ciocolata cu lapte (1 tableta si 4-5 cuburi)

130 g faina

120 g unt

160 g zahar

6 oua

300 g gem de caise

40 g zahar pudra

Glazura:

375 g ciocolata cu lapte (3 tablete si 3/4)

450 g zahar

180 ml apa

Mod de preparare:

Se amesteca ciocolata rasa, untul, zaharul pudra, galbenusurile. Se bat albusurile spuma cu zaharul si se incorporeaza in compozitia de ciocolata. Faina se cerne si se amesteca cu restul compozitiei.

Se toarna intr-o tava cu hartie de copt si se coace la 180 grade, pentru 55 minute – 1 ora. Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza in 3 blaturi mai subtiri. Gemul se incalzeste si se asambleaza prajitura, alternand straturile de balt cu cele de gem.

Separat, se fierbe zaharul cu apa. Se adauga ciocolata si se lasa pe foc pana aceasta se topeste, mestecand. Se strecoara prin sita si se toarna peste prajitura.

Se muta prajitua pe un paltou curat si se serveste dupa ce se intareste glazura.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: