Gnocchi alla Sorrentina

4 Nov

Aceste paste sunt originare, dupa cum si numele arata, din zona oraselului  Sorrento, de pe Coasta Amalfi, Italia. Fac  parte din categoria pastelor italiene clasice. Desi contin putine ingrediente si se prepara in 25 minute, sunt foarte gustoase.

Timp de preparare: 25 minute

Cantitate: 4 portii mari / 5 portii medii

Complexitate: mica

Ingrediente:

500 g gnochi

450 g rosii proaspete decojite si taiate cubulete (sau din conserva)

3-4 catei usturoi

7-8 frunze busuioc

200 g mozzarella

100 g parmezan ras

Mod de preparare:

Se caleste usturoiul strivit, in ulei incins, cam 20 secunde. Se adauga rosiile, care se calesc vreo 5 minute 9nu prea mult, ci doar cat sa se inmoaie si sa se duca din suc). Se adauga busuiocul tocat marunt si se ia de pe foc.

Se fierb pastele in apa cu sarsi o lingura de ulei (cam pana incep sa se ridice la suprafata, noua ne plac al dente). Se scurg de apa si se adauga in tigaia cu sos. Se amesteca bine, pana ce se amesteca cu pastele. Se toarna intr-un vas termorezistent. Se acopera cu parmezanul ras (noua ne place sa il amestecam cu pastele). Deasupra se aseaza felii de mozzarella. Se dau la cuptor 10-15 minute, la foc tare, pana ce topeste cascavalul si incepe sa se scurga pe margini.

Se servesc calde cu vin alb.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: