Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare

27 Dec

Desi cerneala de sepie a inceput sa fie folosita mai intai in Sicilia, si mai apoi in intreaga Italie, aceasta reteta este napolitana. Este “semplice” si foarte potrivita pentru perioada dintre Craciun si Revelion, cand mesele festive sunt bogate in sortimente, dar si in calorii.

Timp de preparare: 25 minute

Complexitate: mica

Cantitate: 4 portii

Ingrediente:

400 g spaghetti (simple, cu ou sau cu cerneala de sepie)

600 g fructe de mare (calamar taiat rondele, caracatita, creveti, scoici)

300 g rosii cherry decojite si taiate cubulete

2 catei usturoi intregi

1/2 ardei chilli

1/2 pahar vin alb sec

2 linguri patrunjel tocat

2 linguri ulei

12-14 masline negre taiate rondele

sare

piper alb

Mod de preparare:

Se caleste 1 catel de usturoi intreg cu chilli in uleiul inchins, pentru 2 minute. Se adauga fructele de mare si se calesc cateva minute. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba totul pana cand se evapora vinul. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Daca este nevoie, se adauga 1/2 pahar de apa pe parcurs. Se ia de pe foc, se amesteca cu pastele. Se sevesc cu rondele de masline si patrunjel. Vinul nu trebuie sa lipseasca! Noi am avut vin alb sec.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: