Tort Masquerade Coffee

30 Dec

Acest tort nu poarta o denumire anume, insa fiindca l-am pregatit pentru balul mascat pe care l-am organizat la trecerea dintre ani si pentru ca este un tort cu cafea, l-am numit astfel. Este unul dintre cele mai fine si rafinate torturi pe care le-am gustat vreodata ! Este de-a dreptul divin – mai ales pentru iubitorii de cafea si mascarpone!

Timp de preparare: 1h 30′

Complexitate: mica

Cantitate: 12 portii

Ingrediente:

Blat:

80 g ciocolata cafea

3 oua

3 linguri lichior cafea

100 g zahar

2 pliculete praf de copt

120 g faina

1 praf de sare

Crema:

10 g gelatina granule = 1 pliculet Dr Oetker (sau 4 foi)

250 g mascarpone

250 g iaurt

100 g zahar pudra cu aroma vanilie

3 pliculete zahar vanilat

50 ml lichior cafea

400 ml frisca lichida

100 g piscoturi

Decor:

10 cuburi ciocolata

3-4 piscoturi stropite cu ness

1 praf de ness

Sirop:

150 ml cafea

125 ml lichior cafea

Blat:

Se bat galbenusurile cu zaharul si lichiorul. Se adauga ciocolata topita la bain-marie si lasata cateva minute sa se racoreasca. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.  Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 175 grade pentru 30 minute. Se insiropeaza blatul caldut cu 2/3 din  siropul facut din cafeaua amestecata cu lichior.

Crema:

Se lasa la inmuiat gelatina in apa rece pentru 10 minute. Se bate frisca si se da la rece. Se pun deoparte 5 linguri mari de frisca pentru ornat.

Se mixeaza iaurtul, mascarpone, zaharul pudra, zaharul vanilat si lichiorul. Se dizolva la bain-marie gelatina – atentie sa nu fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile. Se amesteca 1 lingura de crema cu gelatina, apoi se incorporeaza totul in crema. Se da la rece 15-20 minute, pana incepe crema sa se lege. Se inglobeaza frisca.

Blatul pus intr-o forma cu fundul detasabil se acopera cu jumatate din crema. Se taie piscoturile in jumatati, se inmoaie in cafea si se aseaza pe crema. Se pune si cealalta jumatate de crema si se niveleaza. Se da la rece 2-3 ore cel putin – ideal este peste noapte.

Se scoate din forma si se decoreaza cu “flori” de frisca, cuburi de ciocolata, piscoturi maruntite si stropite cu ness si un praf de ness.

2 Responses to “Tort Masquerade Coffee”

  1. Carole January 11, 2012 at 1:28 +00:00 #

    Imi plac torturile,prajiturile care contin cafea.Asta cred ca este minunat.Numai din poze iti vine sa-l mananci.Cand am timp am sa-l pregatesc si am sa-ti spun cum a iesit.
    Ps:ai niste fotografii superbe!

    • kinderkare January 11, 2012 at 1:28 +00:00 #

      Multumesc frumos! Sa-mi spui cum a iesit! Daca iti plac prajiturile cu cafea, acest tort cu siguranta te va incanta! Te mai astept pe la mine!😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: