Creveti Tempura & Orez Yeung Chow

28 Dec

Acest orez face parte din bucataria chinezeasca. De cand l-am descoperit prima data intr-un restaurant chinezesc, il pregatesc constant. Daca mai Orez Yeung Chow si Creveti Tempurapui si crevetii alaturi, vei vorbi chinezeste de placerea gustului! :))

Timp de fierbere: 12′

Timp de calire: 10′

Cantitate: 3 portii

Complexitate: mica

Ingrediente:

3/4 cana orez (cel mai bun este cel mixt – alb cu bobul lung si cel salbatic)

mazareOrez Yeung Chow si Creveti Tempura

porumb

broccoli

2 oua

sare

curry

ulei (de preferat de soia)

Mod de preparare:

Pentru 3 portii, se spala 3/4 cana de orez. Apa se pune la fiert cu o lingura de ulei. Cand da in clocot, se pune orezul, se mesteca o data si apoi se lasa sa farba 12-13 minute (nu trebuie fiert de tot). Intr-o tigaie larga, dar si inalta (cel mai potrivit este wok-ul) se incinge o lingura de ulei. Orezul fiert si scurs bine se caleste cu mazare, broccoli sau porumb (sau toate 3 la un loc), pentru 10-12 minute. Se condimenteaza cu sare si foarte putin curry. Se bat 2 oua si se adauga peste orez, mestecand rapid, ca sa se desfaca in firicele mici, ci nu bucati mari, ca la omleta.

Se serveste cu creveti Tempura. Acestia au fost descrisi intr-o alta postare. Iata cum se prepara! -> Creveti Tempura

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: