Fursecuri “Boabe de Cafea”

6 Jan

Nu sunt deloc consumatoare de cafea, insa iubesc prajiturile cu cafea. Aceste dragalase fursecuri sunt nemaipomenit de aromate, iar consistenta Fursecuri "Boabe de Cafea"lor este grozava – moi, dar crocante! Merita sa le ai in casa, pentru gustarile dulci de dupa-amiaza!

Timp de preparare: 15′

Timp de coacere: 5-10′ / tava

Complexitate: mica

Cantitate: 70-75 bucati mici (2 tavi)

Ingrediente:

200 g unt

80 g ciocolataDSC_2070_1

100 g zahar pudra

4 lingurite cacao

2 lingurite ness dizolvat intr-o lingura lapte fierbinte

1 lingurita esenta cafea

1 lingura lichior cafea

1 lingurita praf de copt

300 g fainaFursecuri "Boabe de Cafea"

Mod de preparare:

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga ciocolata topita la bain-marie, esenta de cafea, lichiorul si ness-ul dizolvat in lapte. Se omogenizeaza. Se amesteca faina, cacao si praful de copt. Se inglobeaza treptat.

Se framanta pana devine un aluat omogen, dar usor faramicios. Se da la rece 30-45 minute. Se fac ovaluri din aluat si se cresteaza cu partea taioasa a unei lame de cutit. Se coc 5-10 minute la foc iute, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: