Salata de Boeuf

14 Jan

O avea ea nume frantuzesc si origini rusesti, insa noi, romanii, am adoptat-o si adaptat-o. Este a noastra acum si difera de la gospodina la Salata de Boeufgospodina. Noua nu ne place cu carne, asa ca am transformat-o intr-o salata de legume cu maioneza.

Timp de preparare: 2h

Complexitate: mica

Ingrediente:

cartofi fierti in coaja, apoi decojiti si tocati cubulete mici

morcovi curatiti de coaja si fierti, apoi tocati cubulete

radacina de patrunjel tocata cubulete mici si apoi fiarta

radacina de telina tocata cubulete si apoi fiarta

castraveciori acri taiati marunt, cubulete

gogosari acri taiati marunt, cubulete

un ou crud

un galbenus de ou fiert

ulei floarea soarelui

o lingurita mustar

!optional mazare

!optional albusul ramas de la maioneza

Mod de preparare:

Maioneza:

Se piseaza galbenusul fiert si se amesteca cu oul crud si mustarul. Se pune putin cate putin, mixand, cand ulei, cand zeama de lamaie si se amesteca, pana se obtine cantitatea dorita.

Asamblare:

Se amesteca legumele tocate marunt. Apoi se amesteca cu maioneza. Optional, se aseaza pe un platou, se imbraca in maioneza si se decoreaza cu legume. Mie nu-mi place asa, deoarece salata devine prea grasa.

Se serveste la 2-3 ore de la pregatire. Se pastreaza la rece.

4 Responses to “Salata de Boeuf”

  1. Timea January 28, 2013 at 1:28 +00:00 #

    Ce frumos arata!

    • kinderkare January 28, 2013 at 1:28 +00:00 #

      Multumesc, Timea!🙂

  2. Elena April 10, 2013 at 1:28 +00:00 #

    Frumoasa prezentare!!!

    • kinderkare April 25, 2013 at 1:28 +00:00 #

      Multumesc!😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: