Briose Aperitiv

24 Feb

Bune, bune, bune! Gust de quiche, doar ca nu au crusta! Excelent ca aperitiv sau gustare! La fel de bune calde ori reci! Cu siguranta, le voi faceBriose Aperitiv des – iar variantele ar putea fi inepuizabile!

Complexitate: mica

Timp de preparare: 1h30′

Cantitate: 20 bucati mari

Ingrediente:

2 bucati ardei gras rosu taiat cubulete

350 g sunca presata taiata “suvite” subtiri, de 2-3 cm lungime

5 ouaBriose Aperitiv

250 g cascaval ras

200 g branza sarata si tare rasa

4 – 5 linguri faina

1 lingura pesmet

5 linguri iaurt

3 fire ceapa verde tocata rondele – optional

sare (eu nu am pus, era branza suficient de sarata)Briose Aperitiv

piper (eu nu am pus)

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu putina sare. Se adauga galbenusurile si se condmenteaza dupa gust. Se adauga pe rand iaurtul, faina si pesmetul. Se omogenizeaza dupa fiecare ingredient in parte. Se incorporeaza pe rand sunca, cascavalul, branza, ardeiul si ceapa verde (ceapa verde nu am folosit).

Se coc in forme de hartie de copt sau in forme de briose, la foc potrivit pentru aproximativ 1 ora, pana ce se rumenesc frumos deasupra, dar si dedesubt (nu este nici o problema daca sunt putin mai colorate pe partea de jos, nu sunt arse). Briose Aperitiv

Se servesc calde sau reci – sunt la fel de bune!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: