Chicken Curry

25 May

Foarte foarte bun, mai ales pentru iubitorii de mancare indiana!🙂chicken curry

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: mica

Cantitate: 3 portii

Ingrediente:

pui taiat cubulete

orez basmati + cardamon

Sos:

1 ceapa

ghimbir macinat

2 catei de usturoichicken curry

125 g pasta de tomate

1 lingura ulei de masline

1 lingura ulei de arahide

boia / chilli

garam masala

zahar

curry

1 borcanel de iaurt

sare

piper

Garam Masala (pt 8 portii):

1 lingura cuisoare

1 lingura seminte chimion (eu am pus chimen comun)

1 lingura boabe coriandru

4 foi dafin

6 “pastai” cardamon

12 boabe piper

cateva boabe mustar

1 lingura ghimbir (eu am avut ras deja)

1-2 nuci nucsoara

1 rulou scortisoara (4-5 cm)

Mod de preparare:

Garam Masala:

Se razuieste nucsoara. Se zdrobesc intr-un mojar cardamonul si scortisoara. Se rumeneste scortisoara fara ulei pentru 1-2 minute, impreuna cu piperul, cardamonul, chimenul, cuisoarele, mustarul, coriandrul si dafinul. Se iau de pe foc si de adauga nucsoara in tigaia fierbinte. Se amesteca si se mai lasa in tigaie 1-2 minute. Se macina intr-un mojar (eu am ales calea cea mai grea, nu-mi place sa ramana mirosuri amestecate in rasnita). Se poate folosi timp de 3 luni, daca este depozitat intr-un vas inchis bine si in mediu uscat.

Orezul:

Orezul se fierbe dupa reteta clasica, lasand apa sa fiarba cu 1 lingura de ulei, la foc mic de tot,  apoi adaugand orezul si cardamonul, mestecand imediat dupa ce a fost pus in vasul de pe foc, iar apoi lasandu-l sa fiarba 15 minute (fara a se mesteca in el). Eu scot la final cardamonul (intreg).

Sosul:

Se caleste ceapa taiata jullien cu ghimbirul, intr-o lingura de ulei. Se adauga usturoiul pisat si se calesc pana se inmoaie. Se adauga chilli, garam masala si zaharul. Dupa ce se amesteca, se adauga pasta de tomate. Se lasa 2-3 minute pe foc, mestecand din cand in cand, apoi se transfera intr-un castron, intreg continutul. In aceeasi tigaie se rumeneste puiul intr-o lingura de ulei de masline si una de arahide. Cat este pe foc, se adauga sosul si curry. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se fierbe cateva minute la foc mic si la final, se adauga iaurtul. Se ia de pe foc si se aseaza peste orez.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: