Broccoli cu Parmezan si Pui Aromat

7 Sep

Simplu, rapid, gustos, de vara tarzie… Broccoli cu Parmezan si Pui Aromat

Timp: 30′

Complexitate: mica

Cantitate: 2 portii

Ingrediente:

Broccoli cu Parmezan:

2 inflorescente de broccoli

1 ceapa mare

1 lingura ulei masline

parmezan ras

Pui Aromat:Broccoli cu Parmezan si Pui Aromat

1 piept de pui dezosat – taiat pe jumatate, apoi fiecare jumatate transata in alte 2 bucati mai subtiri (in total=4 buc.)

condimente macinate (piper rosu, paprika, curcuma, cimbru uscat, foi dafin, piper negru)

1/2 ceapa si 1/2 capatana usturoi tocate si apoi maruntite cu cutitul “convex” pentru verdeturi

1 lingura ulei masline

Mod de Preparare:Broccoli cu Parmezan si Pui Aromat

Se spala broccoli si se desparte in buchetele mai mici. Se fierbe pret de cateva clocote (nu se fierbe prea mult, caci se inmoaie si se faramiteaza) cu sare. Intre timp se caleste ceapa taiata grosier intr-o lingura de ulei. Se scurge broccoli, se adauga peste ceapa si se caleste 5 minute. Se potriveste de sare.

Puiul se spala, se curata de pielite si grasime si se transeaza. Se amesteca toate condimentele macinate, ceapa si usturoiul maruntite, apoi puiul este amestecat cu aceste condimente, sare si o lingura de ulei. Se prajesc intr-o tigaie fara ulei pe ambele parti.

Puiul si broccoli se servesc impreuna, iar peste broccoli se presara parmezan in momentul servirii. Se decoreaza cu frunze de salvie proaspete.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: