Guacamole cu Painici Rustice

28 Sep

Ai, hombre! O salata mexicana ce seamana cu salata de rosii romaneasca foarte des servita la noi vara. Este gustoasa, Guacamole cu Painici Rusticedar nu iti da senzatia ca ai mancat ceva de la celalalt capat al lumii! Merita pregatita ca aperitiv. In general se serveste alaturi de tortillas chips (eu nu mananc astfel de gustari sintetice, astfel ca,  am preferat sa pregatesc niste painici crocante, cu ierburi aromatice). Painicile sunt un real succes – aromate si gustoase; cred ca ar fi potrivite si la vizionarea unui film, in loc de popcorn.

Timp de preparare salata: 15′

Timp de preparare painici: 30′

Complexitate: mica

Cantitate: 6 portii

Ingrediente:Guacamole cu Painici Rustice

Guacamole:

3 rosii cherry taiate cuburi mici

1 rosie medie taiata cuburi mici

1/3 cana ceapa rasa

1 lingura coriandru tocat marunt

2 linguri patrunjel tocat marunt

1 lingura zeama lamaieGuacamole cu Painici Rustice

3/4 lingurita sare

3 miezuri avocado pasate

2 ardei iuti tocati marunt

1 graunte usturoi pisat

Painici Rustice:

faina

areGuacamole cu Painici Rustice

drojdie

apa

maghiran uscat

busuioc proaspat tocat marunt

chilli

paprika

Mod de preparare:

Guacamole:

Se amesteca toate ingredientele. Se decoreaza cu patrunjel. Se serveste in coaja fructului scobit. Se serveste imediat.

Painici:

Se framanata un aluat din toate ingredientele si se lasa la dospit 15′. Se intinde o foaie subtire de coca, pe blatul pudrat cu faina si chilli. Se presara chilli si sare de mare deasupra, apoi se portioneaza. Se prajesc in ulei. Se scurg pe un servetel de hartie.

Se serveste salata impreuna cu painicile ca aperitiv.

Tip! Pentru a alege un avocado potrivit, inainte de a-l cumpara, putem folosi acest truc. Se rupe codita sa, iar daca culoarea fructului de sub codita este verzuie, ci nu galben-maronie, inseamna ca fructul este numai bun – nu este prea copt. De asemenea, culoarea sa trebuie sa fie mai mult maro, decat verde – altfel este prea crud si nu avea acea consistenta a untului. Se poate incerca si cu degetul, apasand usor fructul, insa nu este foarte potrivit sa facem acest lucru, deoarece putem patrunde coaja, iar avocado devine perisabil foarte repede.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: