Arancini di Riso

9 Feb

Inca o reteta italiana, de mare succes la noi in familie! Arancini

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: mica

Cantitate: 15 bucati

Ingrediente:

Arancini:

500 g orezArancini

sofran

3 galbenusuri

100 g pecorino ras

30 g unt

sare

Umplutura:

1/2 ceapa

100 ml vin rosu

80 g mazare

40 g pasta rosii

scamorza (eu am folosit mozzarella)

25 g unt

150 g carne vita tocata

1 lingura ulei

sare

piper

Mod de preparare:

Se fierbe orezul in 1/2 l apa sarata. Se fierbe in apa putina, ca sa ramana amidonul concentrat in orez. Se lasa pe foc pana scade de tot apa. Separat, se caleste carnea in ulei si unt, impreuna cu ceapa. Se adauga vinul cand carnea e semi-fiarta.  Dupa ce se evapora vinul, se pune pasta de tomate, diluata in 1/2 pahar de apa. Se lasa ragu-ul pe foc pana e carnea gata (15′) si se sareaza.

Orezul luat de pe foc si nescurs se amesteca cu untul, apoi se adauga sofranul mestecat intr-o lingura de apa (sau putin ou), oul, si pecorino ras. Se intinde ca o foaie groasa pe o farfurie.

Mazarea se caleste in ulei si putina apa cam 10 minute. Se amesteca cu carnea.

Se taie cuburi mozzarella.

Cu palmele umede, se ia orez se intinde pe palma, se modeleaza rorund, cu o adancitura la mijloc, se pune ragu cu mazare si 2-3 cuburi mozzarella. Se ia alta cantitate de orez, se acopera umplutura si se modeleaza rotund, oval sau in forma de para.

Arancini se dau prin ou, apoi pesmet. Se prajesc in baie de ulei incins.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: