Tartiflette

9 Feb

Tartiflette este un preparat originar din Haute-Savoie. Am gustat pentru prima data, la sora mea in Franta. Este o reteta Tartiflettesimpla, cu putine ingrediente, dar cu o savoare deosebita! Multumesc, Lil’ Sis’ pentru reteta minunata!

Timp de preparare: 1h

Coplexitate: mica

Cantitate: 4-5 portii

Ingrediente:

6-7 cartofiTartiflette

1 roata branza reblochon

2 cepe foarte mari

200-250 g kaiser (lardons)

2 linguri smantana

1/4 pahar vin alb (optional)

15 g unt

2 linguri ulei

Mod de preparare:

Se curata cartofii de coaja. Se fierb intregi in apa cu sare. Se scurg si se taie felii potrivite.

Se caleste ceapa taiata julienne, impreuna cu kaiserul, in unt si ulei pana ceapa devine sticloasa, iar kaiserul se rumeneste usor. Se sareaza si pipereaza.

Intr-o tava de yenna, se picura cativa stropi de ulei. Se aseaza un strat compact de cartofi, se sareaza. Cartofii se pipereaza si se ung cu smantana. Se aseaza stratul de ceapa si kaiser. Deasupra se pun felii subtiri de branza reblochon. Apoi se pune inca un strat compact de felii de cartofi. Se sareaza si pipereaza. Se intinde iarasi un strat de felii de branza reblochon, de data aceasta mai groase. Se stropeste cu vin si se baga la cuptor, pana se rumeneste usor branza (cam 30 minute).

Se serveste cald, cu salata verde si vin alb.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: