Ravioli Ricotta e Spinaci

17 Feb

O noua reteta din categoria “meseria se fura”.🙂 Aceasta reteta, “primi piatti”,  am invatat-o de la unchiul meu, care,cunoaste si  gateste foarte bine Ravioli Ricotta e Spinacimancarea italiana.

Timp de pregatire: 1 h

Cantitate: 2 portii (~40 ravioli)

Complexitate: medie

Ingrediente:

Ravioli:

250 g faina “00”Ravioli Ricotta e Spinaci

2 oua

1 galbenus

sare (optional)

1 lingura ulei

Umplutura:

250 g spanac proaspatRavioli Ricotta e Spinaci

125 g ricotta [eu am folosit urda proaspata – de la sibieni😉 ]

50 g parmigiano reggiano

1/4 lingurita nucsoara

50-70 g unt

sare

piperRavioli Ricotta e Spinaci

In plus:

50 g parmigiano reggiano

Mod de preparare:

Ravioli:

Se cerne faina. Se pune pe suprafata de lucru si se formeaza un gol in mijloc, unde se pun ouale. Se bat ouale cu furculita, apoi se amesteca cu faina de pe marginea oualor, iar apoi, cu intreaga faina. (Eu nu am Ravioli Ricotta e Spinaciincorporat intreaga cantitate de faina. Am mai pastrat  pentru final).

Se framanta pana se obtine un aluat neted si compact. Se formeaza o bila si se inveleste intr-o folie de plastic. Se lasa sa se odihneasca pentru cel putin 1/2 ora, intr-un loc racoros si uscat.

Umplutura:

Se soteaza spanacul intr-o tigaie antiaderenta cu o ligura de unt. Se amesteca separat urda, parmezanul ras, nucsoara, sare si piper in vasul mixerului. Cand spanacul este “fiert”, se adauga in vasul mixerului. Se mixeaza bine pana se obtine o pasta omogena si neteda.

Se trag foi subtiri de aluat prin masina de lasagne si taitei, trecand bine prin faina aluatul de fiecare data, inainte de a-l da prin masina. Se pun gramajoare de umplutura pe randuri, cu distante de 2 cm intre ele, doar pe jumatate de foaie de aluat. Se ung cu o pensula umeda (apa) marginile aluatului, ca sa se lipeasca mai bine. Jumatatea goala de aluat se impatureste peste cea cu umplutura. Se apasa cu degetele de jur imprejurul fiecarei gramajoare de spanac, avand grija sa fie eliminate bulele de aer dintre foi. Se taie patratele cu un taietor de pizza. Se pot gati imediat sau se pot congela pentru o luna.

Se fierb in apa clocotita cu sare si o lingura de ulei. Se scot pe hartie de copt. Se topesc 50-70 g unt intr-o tigaie. Se ia tigaia de pe foc si se pun ravioli peste unt. Se amesteca cu untul si cu cateva frunze de salvie tocate marunt (in fotografiile mele nu apare salvia, am uitat sa pun – abia dupa ce am facut fotografiile mi-am adus aminte si am presarat deasupra.) Se rade parmezan deasupra. Se servesc imediat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: