Conuri de Biscuiti

12 Mar

Gustul copilariei, intr-un desert rapid si fara coacere! Practic, binecunoscutul salam de biscuiti sub forma de conuri.Conuri de Biscuiti In cazul de fata, reteta a fost adaptata dupa gustul meu, adaugand si schimband ingrediente.

Timp de preparare: 30′

Complexitate: mica

Cantitate: 20 conuri

Ingrediente:

1/2 g biscuiti simpli, mai tari

100 g nuci prajite

100 g migdale prajite

50 g merisoare uscate

50 g stafide

15-20 ml rom (sau esenta rom)

275 ml lapte

50 g cacao

Mod de preparare:

Stafidele se pun in rom pentru cel putin 1/2 ora.

Se dau prin robot biscuitii, insa in asa fel incat sa mai ramana si cateva bucati mai mari. Spre final se pun migdalele si nucile, ca sa se zdrobeasca doar putin.

Se pun zaharul si laptele pe foc, pana ce se topeste zaharul, mestecand frecvent. Se ia de pe foc, se adauga stafidele cu romul si merisoarele si se amesteca.  Urmeaza sa fie adaugati biscuitii cu migdalele si nucile. Se omogenizeaza, mestecand cu o lingura de lemn usor, de sus in jos, ca sa nu se preseze prea tare ingredientele.

Se realizeaza un cornet din carton, folosit ca si matrita, cu care se formeaza conuri de aluat. Se pudreaza cu zahar in momentul servirii, pentru aspect, cu ajutorul unei strecuratoare fine.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: