Musaca de Cartofi

13 Jul

Un preparat “ca la mama acasa”!Musaca de Cartofi

Timp de preparare: 2h

Complexitate: mica

Cantitate: 6 portii

Ingrediente:

1/2 kg carne porc

3/4 kg cartofi

4-5 cepeMusaca de Cartofi

150 g ulei masline

2-3 oua

2 linguri bulion (sau 4-5 rosii proaspete taiate cubulete mici)

sare

telina – frunze

patrunjel – frunze

Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja si se racesc. Se curata de coaja. Se taie carnea bucatele si se inabusa odata cu ceapa tocata marunt. Cand scade apa/zeama complet, se da la rece. Se trece de doua ori prin masina de tocat , se amesteca cu sare, piper, 2 oua si 2 rosii decojite si tocate marunt. (Pentru o varianta mai dietetica se poate sari peste calirea carnii si a cepei, iar grasimea carnii se poate elimina complet – pentru femei insarcinate sau persoane care tin regim.)

Intr-o tava unsa cu ulei, se pune un strat de felii groase de cartofi, apoi amestecul de carne tocata si deasupra inca un strat de cartofi. Deasupra se toaca marunt doua rosii decojite si se presara multa verdeata tocata marunt. Se mai adauga o lingura de ulei si se da la cuptor.

Spre final, se bate un ou si se adauga deasupra. Optional, se poate rade cascaval cu 5 minute inainte ca musacaua sa fie gata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: