Gnocchi Pollo e Mozzarella al Forno

3 Aug

Un primo piatto delicios!Gnocchi al Forno

Timp de preparare: 1h

Complexitate: mica

Cantitate: 4 portii

Ingrediente:

300-400 g gnocchi

200 g mozzarella

1 piept puiGnocchi al Forno

1 conserva rosii cubulete (sau echivalentul in rosii proaspete)  – 400 g

1 ceapa mare

1 capatana de usturoi

1/2 ardei iute (sau iutica)

2 linguri ulei masline

cateva frunze busuioc

1 lingurita busuioc uscatGnocchi al Forno

2-3 foi dafin

sare

piper

1 lingurita zahar

Mod de preparare:

Se taie puiul cuburi mici, se caleste in ulei 3-4 minute, apoi se adauga ceapa tocata marunt si se mai calesc 2-3 minute. Se adauga pe rand, rosiile, usturoiul taiat felii subtiri, busuiocul, foile de dafin, ardeiul iute tocat marunt, sare, piper si zaharul. Se fierbe sosul pana ce mai scade – cam 20-30 minute.

In paralel, fierbem gnocchi, urmand instructiunile de pe ambalaj si cand sunt gata, se scurg bine de apa.

Se ung 4 vase individuale de lut sau de yenna ori un vas mai mare temoizolant cu ulei de masline. Se intinde un strat de gnocchi in tava, apoi se niveleaza deasupra sosul, iar la final se aseaza felii groase de mozzarella bocconcini. Peste, se presara frunze proaspete de busuioc. Se da tava la cuptor, pana ce se topeste si rumeneste usor mozzarella.

Acest preparat se serveste cald, cu parmigiano reggiano ras deasupra.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: