Pariziene cu ciocolata

19 Apr

Timp de preparare: 15′

Timp de dospire: 1h 20′

Timp de coacere: 40′

Complexitate: medie

Ingrediente:

500 g faina

260 ml lapte

70 g zahar

25 g drojdie

putina sare

1 ou

50 g unt

1 cutie mare Nutella sau Finetti

mac

Mod de preparare:

In centrul fainii se pune maiaua (drojdia maruntita cu 3 linguri de lapte caldut si 1 lingurita de zahar). Cand se umfla, dupa aproximativ 25 minute, se adauga oul, sarea, zaharul, laptele si untul topit. Se amesteca cu o lingura, iar apoi se framanta, mai adaugandu-se 2-3 maini de faina (aluatul trebuie sa fie maleabil, dar nu foarte lipicios).

Se lasa la dospit 35-40minute, pana isi dubleaza volumul.

Se imparte aluatul in 10 gogoloaie egale, fara sa se framante. Se intind gogoloaiele in forma ovala. Jumatate de oval se cresteaza cu cutitul fasii, iar pe cealalta se pune 1 1/2 – 2 lingurite de crema de ciocolata. Se ruleaza incepand din capatul cu ciocolata.

Se pun intr-o tava, tapetata cu hartie de copt, se ung u 1 galbenus de ou amestecat cu putin lapte caldut si 1 lingura de miere. Se presara mac.

Se lasa la dospit in tava, intr-un loc cald, vreo 15 – 20 minute. Se coc la 180 grad, pana se rumenesc (40 minute) – sunt gata cand suna a gol.

Sunt excelente calde, dar se pot pastra pana la 2 zile, inchise ermetic. Se pot incalzi in cuptorul cu microunde si se pot servi cu lapte, la micul dejun.

Leave a comment