Desi am parcurs aceiasi pasi ca la Tiramisu, am schimbat aroma si am obtinut o cu totul alta prajitura. Excelent! Foarte potrivita pentru Valentine’s Day (acesta a fost prilejul cu care am pregatit-o).
Complexitate: mica
Cantitate: 6 -8 portii
Timp de preparare: 30′
Ingrediente:
200 g piscoturi
500 g smantana mascarpone
4-5 oua
5 linguri zahar
sucul de la o conserva de ananas
cateva capsuni taiate felii
cateva capsuni pentru decor
Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se topeste zaharul. Se pune smantana si apoi albusurile batute spuma.
Se inmoaie primul rand de piscoturi in suc de ananas, pe o parte si pe alta. Nu vreti sa le inmuiati prea tare, dar nici sa ramana neinsiropate, asa ca, tineti fiecare piscot cam 2-3 secunde in suc. Se aseaza piscoturile pe fundul unei tavi rotunde cu pereti detasabili (am vrut sa aiba aspectul unui tort). Nu am pus piscoturile prea apropiate de data aceasta, intrucat, am vrut o cantitate mai mare de crema si mai putine piscoturi (in mod normal pentru cantitatea aceasta de crema, folosesc 400g piscoturi, dar acum doar 200 g). Apoi se pune jumatate din crema de mascarpone deasupra. Se aseaza un strat de felii de capsuni. Se insiropeaza si al doilea strat de piscoturi in suc de ananas si se aseaza deasupra. Se intinde si restul de crema. Eu nu am avut prea mult timp la dispozitie si am consumat-o dupa 1 ora (de aceea nici aspectul nu a fost prea elaborat), insa aceasta prajitura trebuie sa stea la rece peste noapte ca sa se intareasca bine crema. Apoi se scoate din forma, iar in mometul servirii se decoreaza cu capsune intregi.
Arata apetisant!!! 🙂
Multumesc!