Paella de Marisco

7 Sep

Savoarea Spaniei intr-o tigaie! Excelent preparat!Paella de Marisco

Timp: 1h30′

Complexitate: medie (daca vietatile marine sunt proaspete)

Cantitate: 4 portii

Ingrediente:

250 g creveti

200 g baby cuttlefish (sepie)

200 g calmarPaella de Marisco

400 g scoici

4 caracatite

1 ardei gras rosu

1 ardei gras verde

2 rosii date pe razatoare (fara coaja)

patrunjel

5 boabe piper negruPaella de Marisco

1 capatana de usturoi

condiment special pentru paella (piper, paprika, chilli, foi dafin, cimbru, curcuma)

sare

sofran

1 cana orez

5 pahare supa de peste

4-5 linguri ulei masline

Mod de preparare:

Se decorticheaza crevetii, iar scoicile, caracatita, sepia si calmarul se spala sub jet de apa rece. Calmarul se taie inele.

Se rumenesc “vietatile” 🙂 in 4-5 linguri de ulei, pe ambele parti. Cam 3-4 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie si in acelasi ulei se calesc ardeii taiati cubulete si ceapa data pe razatoarea mica, pana incep ardeii sa se rumeneasca.

Intre timp, intr-un mojar se piseaza patrunjelul tocat marunt cu un cutit special de verdeturi, usturoiul dat prin clestele de zdrobit, cateva filigrame de sofran, piperul si sarea.

Se adauga rosiile rase in tigaia cu ardei si ceapa, iar dupa ce scad rosiile (3-4 minute), se adauga sepia si scoicile. Se tin pe foc pana ce se deschid scoicile. Se indeparteaza partea tare si ramane doar carnea. Se adauga condimentele din mojar si 2-3 lingurite de condiment special pentru Paella.

Imediat se adauga si orezul spalat, supa de peste si restul “vietuitoarelor marine”, cu exceptia caracatitei. Se opresc caracatita si cateva vietuitoare pentru decor. Acestea se aseaza deasupra dupa ce supa mai scade, iar orezul se mai umfla. Se acopera cu un capac si nu se mesteca deloc! Cand supa scade de tot (20 minute), se stinge focul, dar tigaia ramane pentru inca 4-5 minute pe aragaz, acoperita cu un capac.

Se serveste calda cu lamaie.

 

Leave a comment