Ciulama de Ciuperci

2 Mar

Bun si consistent!Ciulama de Ciuperci

Timp de preparare: 1 ora

Cantitate: 3 portii

Complexitate: mica

Ingrediente:

1/2 piept de pui

1 ceapa medie

250 g ciuperci

200 ml smantana grasa

3 catei de usturoi

sare

piper

1 lingura faina

1 pahar apa

patrunjel

Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul, tocate marunt, se calesc in 2 linguri ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga puiul taiat cubulete mici, sarat si piperat. Cand puiul este semi-rumenit pe toate partile, se pun ciupercile curatate, si taiate felii. Se calesc impreuna cu restul ingredientelor, pana ce ciupercile scad la jumatate (cam 10 minute), mestecand din cand in cand. Se toarna un pahar de apa (150 ml). Se lasa la foc mic pana ce fierb ciupercile.  Smantana se amesteca cu cateva linguri de lichid de pe foc si abia apoi se toarna peste ciuperci, mestecand continuu. Se amesteca faina cu 4-5 linguri de ciulama si se toarna in ciulama, mestecand mereu. Se mai fierbe 7-8 minute, mestecand des, ca sa nu se prinda. Se condimenteaza cu patrunjel tocat marunt si se serveste cu mamaliga.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: