Ossobuco alla Milanese

28 Dec

Varianta moderna a “Osului cu gaura” (cu rosii si fara scortisoara). Ossobuco alla Milanese

Timp de preparare:

Cantitate: 4 portii

Complexitate: medie

Ingrediente:

Ossobuco

4 felii rasol de vita

60 ml de ulei de masline

3 linguri faina

1 ceapa tocata

2 rosii fara pielita si taiate cuburi (se pot folosi si rosii din conserva)

3 catei usturoi

3 morcovi

150 ml vin rosu sec (1 pahar)

80-100 g telina radacina

1 l supa vita (sau pasare)

2 foi dafin

cimbru tocat

sare

piper

Gremolata:

1/2 de legatura de patrunjel verde

1 catel de usturoi

coaja de la 1 lamaie

Mod de preparare:

Ossobuco:

Se dau feliile de carne prin faina amestecata cu sare si piper. Se rumenesc pe ambele parti in ulei incins. Se scoate carnea si in locul ei se pun ceapa si telina tocate, morcovul feliat, usturoiul zdrobit si se calesc 2-3 minute. Se sting cu vin, apoi se adauga din nou carnea, impreuna cu 3/4 din supa fierbinte, cimbrul si dafinul. Se lasa sa fiarba acoperite, la foc mic, pentru 1 ora. Apoi se adauga rosiile cuburi si se mai fierb, pana este carnea gata, mestecand si completand cu supa din cand in cand. Se potriveste de sare si piper.

Gremolata:

Se amesteca patrunjelul tocat cu coaja de lamaie rasa si usturoiul zdrobit. Se presara peste carnea cu sos in momentul servirii. (Eu nu am pus, nu-mi place patrunjelul.)

In mod traditional,  se serveste cu puree de cartofi, Risotto alla Milanese sau mamaliga, insa in afara Lombardiei se poate servi si cu paste.

Leave a comment