Spaghetti Carbonara

11 Jun

Aceste paste sunt foarte foarte gustoase, simplu si rapid de preparat. Am gustat mai multe variante, insa pe acesta am savurat-o prima data in bucataria unchiului meu, mare iubitor de mancare italiana si este clar ca a ramas in topul preferintelor mele.

Timp de preparare: 10′

Timp de calire: 10′

Timp de fierbere: 10′

Complexitate: mica

Cantitate: 4 portii mari

Ingrediente:

400 g spaghetti cu ou

150 g parmezan ras

3 oua

1 conserva de ciuperci feliate

6-7 felii groase de sunca afumata

6 linguri ulei de masline

piper

sare

Mod de preparare:

Se pune apa pentru paste la fiert cu 3 linguri de ulei si putina sare. Intre timp, se calesc in 3 linguri de ulei ciupercile si sunca, fara sare. Ouale se bat cu piperul, apoi se adauga 100 g parmezan. Cand apa clocoteste, se adauga spaghetti si se mesteca doar o singura data la inceput, apoi se lasa sa fiarba 8-9 minute. Se scurg de apa si se dau sub jet de apa rece cateva secunde si din nou se scurg. Se amesteca ciupercile si sunca cu ouale si parmezanul, apoi cu spaghetti. In momentul servirii, se presara parmezan din abundenta deasupra. Se servesc fierbinti, cand se racesc isi pierd din consistenta si savoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: