Spaghetti alla Amatriciana (varianta proprie)

17 Jun

Pastele acestea nu stiu daca exista in realitate ca reteta de sine statatoare, insa seamana cu binecunoscuta reteta Alla Amatriciana. A iesit o combinatie perfecta pentru gusturile mele, combinatie pe care o prepar de multi ani (cel putin 6-7 ani).

Timp de  preparare: 15′

Timp de fierbere: 15′

Complexitate: mica

Cantitate: 6 portii

Ingrediente:

400 g spaghetti

1 ceapa mare tocata cubulete

1 capatana de usturoi mare feliata

pasta rosii

kaiser sau pastrama tocata cubulete

piept de pui tocat cubulete (merge si fara)

3-4 ciuperci tocate cubulete (merge si fara)

parmezan

busuioc (mult, de preferat proaspat)

oregano (de preferat proaspat)

cimbru (foarte putin, de preferat proaspat)

sare

piper

o lingura ulei

Mod de preparare:

Se pune apa pentru paste la fiert cu 3 linguri de ulei si putina sare. Cand apa clocoteste, se adauga spaghetti si se mesteca doar o singura data la inceput, apoi se lasa sa fiarba 8-9 minute.

Intre timp, se calesc ciupercile cu ceapa in uleiul de masline, iar apoi se adauga pieptul de pui si kaiserul si se calesc. Se adauga pasta de tomate si 100 ml apa si se lasa sa se caleasca si pasta putin, apoi se mai adauga 200-250 ml apa. Se condimenteaza cu sare, piper si 2-3 catei de usturoi tocati felii. Se pune capacul si se lasa la foc mediu 10 minute. Apoi se adauga oregano, busuioc si cimbru si se mai lasa 5 minute  pe foc. La final dupa ce s-a stins focul, se adauga restul de usturoi si inca 2-3 frunze de busuioc intregi. Se lasa capacul pus pana in momentul servirii, ca sa isi lase toate condimentele, aromele.

Se serveste sosul peste paste si deasupra se presara parmezan din abundenta.

Leave a comment